"Deklarasyon" Üzerine Zorunlu Açiklama

Türkiye ve Gürcistan halklarına yönelik olarak kaleme alınmış ve Laz hareketinin derneğimiz haricindeki neredeyse tüm bileşenleri tarafından imzalanmış Deklarasyon'da imzamızın olmaması özellikle Gürcistan kamuoyunda yanlış bir algı oluşturma çabasına konu olduğu gözlenmiştir.

Derneğimizin Deklarasyon'u imzalamamasının sebebi 07.03.2013 tarihli yönetim kurulumuzun kararında da belirtildiği gibi metnin hedefinin Türkiye ve Gürcistan değil tek başına Gürcistan olması idi.

Ancak derneğimizin deklarasyonun içeriğini bütünüyle reddetmemekte olduğunu, derneğimizin geldiği geleneğin Türkiye'nin ve Gürcistan'ın asimilasyoncu politikalarına ve Türkiye'deki ve Gürcistan'daki resmi ideolojilere karşı durduğunu bir kez daha kamuoyuna hatırlatmak isteriz.

Bu minvalde eklememiz gerekir ki Türkiye Lazcaya seçmeli ders statüsü vererek Gürcistan'dan bir adım öne geçmiştir. Şimdi sıra Gürcistan'da, kardeşliğimizi Megrelce için bir adım atarak pekiştirmenin tam zamanı!