Basının Ve Kamuoyunun Dikkatine!

Ülkemizi ziyarete gelmiş genç bir kadın olan ABD vatandaşı Sarai Sierra ne yazık ki bir cinayete kurban gitmiştir. Bu cinayetin şüphelisi olduğunu basın yayın organlarından öğrendiğimiz Ziya T. kamuoyuna "Laz Ziya" olarak sunulmuştur. Bu sunum, popüler kültürün tam göbeğine oturmuştur ve bir yandan çok izlenen bir TV dizisi karakteri, bir yandan gizemli ama ne yazık ki gerçek bir cinayet hedef kitlenin ilgisini çekmiştir.

Hedef kitle yani kamuoyu bu cinayeti adeta çok izlenen bir TV dizisi gibi izlemiştir. Oysa ki ortada bir cinayet ve bu cinayetin kurbanı genç bir kadın, kadının geride bıraktığı iki çocuk vardır. Öte yanda bir halkın adıyla anılan bir şüpheli. Bu halk, diğer tüm halklar gibi adını bir cinayet şüphelisinin adının önünde görmek istemiyor. Hiçbir halk ve elbette ki Lazlar da uluslararası kamuoyunda bir cinayetle anılmak istemezler. Derneğimiz popüler kültürün tiranlığına boyun eğmeyecek, bu ülkede yaşayan yüzbinlerce Laz'ın ve kendini Laz hisseden milyonların rencide olmasına müsaade etmeyecektir.

Bu çerçevede saygıdeğer basın ve yayın organlarımızın haber yaparken gerekli özeni göstereceğini umut ediyoruz.

Basının ve kamuoyunun dikkatine sunulur.