Laz Kültür Derneği
Megrelepe - Megreller Konferansı

Notkvame "Megrelişa gokteri" irri mignapunan. E do mi onan ham Megrelepe? Oroperi Okorturoni manebraşk'uni derneğişk'uni na gamiyonu Ç'iç'e Mapaskiri(Tzulu Mapaskiri) Margalurişa na gonkturu Givi Karçava a k'ale şk'u Megrelepaşa mimeselanen a k'ale ti Margaluri mç'aralobaşi ar dagi na ptzopxit kianaşi çinoberi Tzulu Mapaskirişi Margaluri ğarasen. Ham k'onferesansite LXD xolo ar ip't'ineri dulyaşi mance iyen. Turkiya do beçi ti kiana ip't'ineri fara Megrelepeşi cindo a k'onferansi ixenen. İst'oryaşi şahidoba oyapuşi şansi mo gondunamt, moxt'it!

"Megrel'den dönme" deyimini hepimiz duymuşuzdur. Peki kimdir bu Megreller? Sevgili Gürcistanlı dostumuz, derneğimiz yayınlarından çıkan Ç'iç'e Mapaskiri'yi(Küçük Prens) Megrelceye çeviren Givi Karchava hem bize Megrelleri anlatacak hem de bu vesile ile Megrel edebiyatına kazandırmış olduğumuz dünyaca ünlü Küçük Prens'in Megrelce versiyonu "Ç'iç'e Mapaskiri"yi imzalayacak. Bu konferans ile LKD bir kez daha bir ilke imza atıyor. Türkiye'de ve belki de dünyada ilk kez Megreller üzerine bir konferans düzenleniyor. Tarihe tanıklık yapmayı kaçırmamanızı öneririz!

Yer: Cezayir Restaurant
Tarih: 5 Nisan 2014